Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.05.2015

Прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження щодо службової недбалості службових осіб Сімферопольського художнього музею, внаслідок якої втрачено картини видатних художників, у т.ч. І. Шишкіна та І. Айвазовського

У  художньому музеї ім. А.І. Куінджи у м. Маріуполі  з 18.02.2014 по 27.05.2014 мала проходити виставка «Російське та українське мистецтво XVIII – поч. ХХ ст.», до якої входили картини видатних художників, у тому числі І. Шишкіна «Дорога в лесу» та  І. Айвазовського «Лунная ночь». Проте за ініціативою службових осіб Сімферопольського художнього музею через їхню службову недбалість договір про експонування виставки 10.03.2014 передчасно розірвано.
Як наслідок, картини, що становлять особливу культурну цінність, повернуто до Сімферопольського художнього музею на територію півострова Крим, яку уподальшому анексовано Російською Федерацією. Таким чином, діями службових осіб Сімферопольського художнього музею, через службову недбалість державі Україна завдано істотну шкоду.
Вищезазначені службові особи усвідомлювали небезпеку суспільно-політичної ситуації у зв’язку із захопленням державних будівель та органів державної влади України на території півострова Крим російськими військовими і прийняттям Верховною Радою АР Крим 06.03.2014 незаконної постанови «Про проведення загальнокримського референдуму».
Прокуратурою АР Крим за вказаним фактом 06.05.2015 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України. 
Матеріали указаного кримінального провадження відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України  «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3030