Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.05.2015

Прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження щодо незаконного заволодіння майном, яке перебуває у власності держави Україна

На території окупованого Російською Федерацією півострову Крим продовжується так звана «націоналізація» майна, яке належить державі Україна.  
Установлено, що службові особи незаконно створеного органу – «Державної Ради Республіки Крим» усупереч чинному законодавству України, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи майном низки державних підприємств, що підпорядковані або належать до сфери управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України.  
Так, постановою «Державної Ради Республіки Крим» «О вопросах управления собственностью Республики Крым»  від 30.04.2014 та іншими актами незаконно націоналізовано та передано у власність Республіки Крим майно, що належить державному акціонерному товариству «Чорноморнафтогаз», ДП «Керченський морський торговельний порт», «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій  ім. Н.К. Крупської», структурний підрозділ Національного університету харчових технологій – Керченський політехнічний коледж та інші підприємства.
Таким чином, незаконними діями вищезазначених осіб незаконно створеного органу державі Україна заподіяно шкоду в особливо великих розмірах на суму понад 4 млрд. грн.
Прокуратурою АР Крим за вказаними фактами розпочато досудове розслідування у 4 кримінальних провадженнях за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. 
Вищевказані кримінальні провадження відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України  «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3159