Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
26.05.2015

Прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження щодо незаконного заволодіння майном Державної казначейської служби України

Як повідомлялося раніше, на території окупованого Російською Федерацією півострову Крим «націоналізовано» майно, яке належить державі Україна та входить до сфери управління різних органів влади.
До прокуратури надійшло звернення заступника Голови Державної казначейської служби України Грицун Т.Г. щодо майна, яке залишилося на окупованій території АР Крим.
Установлено, що постановою «Державної Ради Республіки Крим» «О вопросах управления собственностью Республики Крым» від 30.04.2014 № 2085-6/14 та іншими актами незаконно націоналізовано та передано у власність Республіки Крим майно, що належить Державному казначейству України, зокрема будівлі органів державного та місцевого управління, земельні ділянки та інші об’єкти, які є власністю держави Україна.
Таким чином, службові особи незаконно створеного органу – «Державної Ради Республіки Крим» усупереч чинному законодавству України, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи майном на суму понад 2 млн. грн., чим заподіяли шкоду державі Україна в особливо великих розмірах.
Прокуратурою АР Крим за вказаним фактом 22.05.2015 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.
Матеріали кримінального провадження відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3122