Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.06.2015

За втручання прокуратури Автономної Республіки Крим попереджено стягнення з бюджету майже 7 млн. грн.

 На виконання конституційної функції щодо представництва інтересів громадян та держави в суді, незважаючи на складні умови функціонування на материковій частині України, прокуратурою Автономної Республіки Крим вживаються заходи, спрямовані на захист майнових інтересів держави на тимчасово окупованій території півострова.
Так, за результатами моніторингу Єдиного реєстру судових рішень України встановлено, що у провадженні Господарського суду Київської області перебуває справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Пан Укрейн» до Фонду державного майна України про відшкодування майже 7 млн. грн.
Вивченням матеріалів справи з’ясовано, що вказане підприємство незаконно намагалось з Державного бюджету стягнути кошти, витрачені  ним на поліпшення орендованого державного майна - туристичної бази, що знаходиться на тимчасово окупованій території півострову Крим.
З метою захисту інтересів держави прокуратурою республіки відповідно до п. 2 ст. 121 Конституції України та ст. 29 Господарського процесуального кодексу України здійснено вступ у вказану справу на стороні відповідача. Враховуючи принципову позицію прокурора, рішенням Господарського суду Київської області від 08.04.2015, залишеним 09.06.2015 без змін Київським апеляційним господарським судом, товариству відмовлено у задоволенні позовних вимог у повному обсязі, чим попереджено стягнення з Державного бюджету майже 7 млн. грн.

кількість переглядів: 3292