Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.07.2015

Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато кримінальне провадження за фактом сприяння посадовими особами органів місцевого самоврядування Одещини державним зрадникам.

Прокуратурою АР Крим здійснюється досудове розслідування у  кримінальному провадженні щодо вчинення 76 депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).
 
Під час проведення слідчих та оперативно-розшукових дій у вказаному провадженні на території Одеської області, прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з Департаментом захисту національної державності СБ України  встановлено, що один із колишніх депутатів ВР АР Крим, перебуваючи у розшуку з березня 2015 року, за сприяння посадових осіб органів місцевого самоврядування Одещини корупційним шляхом, у травні 2015 року незаконно отримав статус переселенця.  
 
Прокуратурою АР Крим 09.07.2015 за фактами зловживання владою, службового підроблення та видачі службовими особами органів місцевого самоврядування Одеської області незаконного офіційного документу розпочато кримінальне провадження за  ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).
 
Матеріали вищевказаного кримінального провадження відповідно до       ч. 2 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.
 
Додатково: санкція ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

кількість переглядів: 3585