Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.09.2015

За втручання прокуратури Автономної Республіки Крим державі повернуто майно санаторного комплексу «Саки».

Рішенням господарського суду Автономної Республіки Крим від 01.10.2013 відмовлено у задоволенні позову Сакського міжрайонного прокурора АР Крим в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до виконавчого комітету Сакської міської ради, ТОВ «Санаторний комплекс «Саки» про визнання недійсними рішень та визнання права власності.
         Справа неодноразово переглядалась судами різних інстанцій. Однак постановою Вищого господарського суду України від 05.08.2015 її направлено на новий розгляд до господарського суду Київської області.
Завдяки принциповій та послідовній позиції прокуратури Автономної Республіки Крим зазначеним судом 25.09.2015 позов у повному обсязі задоволено, майно вартістю понад 48 млн. грн. повернуто у власність держави.
Враховуючи, що спірне майно знаходиться на окупованій території, після набрання судовим рішенням законної сили, матеріали буде надіслано до Міністерства юстиції України для приєднання до міждержавної заяви Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини  проти Російської Федерації щодо порушення майнових прав держави у зв‘язку з «націоналізацією» державного майна, розташованого на території Автономної Республіки Крим.

кількість переглядів: 3737