Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.11.2015

Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато низку кримінальних проваджень за фактом скоєння злочинів стосовно патріотів України.

До прокуратури АР Крим надійшла інформація стосовно вчинення окупаційною владою Криму чергових порушень прав людини на анексованій території півострова.
 
Установлено, що озброєні працівники незаконно утвореного на території АР Крим органу безпеки – так званого «Управління Федеральної служби безпеки Російської Федерації по Республіці Крим та м. Севастополю» – 02.11.2015, знаходячись на території півострову, всупереч нормам чинного законодавства України та міжнародного права, незаконно провели так звані «обшуки» на підприємствах, що належать кримськотатарському активісту, власнику каналу ATR Ленуру Іслямову та в будинку його батьків.
 
Крім того, як заявив Л. Іслямов, під час обшуку вищевказані особи вели себе зухвало та погрожували його батькам розправою.
 
За вищезазначеним фактом ГУ МВС України в АР Крим, яке відновило свою діяльність на материковій частині України, за вказівкою прокуратури АР Крим, 02.11.2015 розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла), ст. 170 (перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій) КК України.
 
Крім того, прокуратурою автономії встановлено, що озброєні працівники вищевказаного «органу», знаходячись на території АР Крим, 02.11.2015, незаконно проникли до житла кримської журналістки Лілі Буджурової та провели в ньому обшук.
 
Вказані особи, погрожуючи застосуванням насильства небезпечним для життя та здоров’я потерпілої, заволоділи її майном, а саме оргтехнікою та мобільним телефоном.
 
Таким чином, працівники так званого органу «Управління Федеральної служби безпеки Російської Федерації по Республіці Крим та м. Севастополю» за попередньою змовою незаконно провели обшук, здійснили напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я потерпілої, а також умисно перешкоджають законній професійній діяльності журналістки Л. Буджурової.
 
Прокуратурою АР Крим 03.11.2105 за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 162(порушення недоторканності житла), ч. 3 ст. 187 (розбій), ч. 2 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) КК України.
 
Протиправне масове проведення обшуків у володіннях українських активістів, громадських діячів, журналістів на території півострова Крим свідчить про зухвалість дій агресора, спроби усіма можливими методами зупинити протестний опір окупаційній владі, та абсолютне ігнорування норм національного та міжнародного права.
 
Прокуратура Автономної Республіки Крим й надалі буде принципово реагувати на такі факти з метою захисту прав громадян на тимчасово окупованій території та притягнення винних осіб до відповідальності.
 
Жоден злочин, вчинений на території півострову Крим, не залишиться без покарання.

кількість переглядів: 3240