Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.12.2015

Прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння службовими особами так званої «Ради Міністрів Республіки Крим» землями сільськогосподарського призначення, що розташовані на території півострову.

Прокуратурою автономії за результатами проведеного моніторингу засобів масової інформації, у тому числі мережі «Інтернет», виявлено факт скоєння службовими особами незаконно утвореного на території анексованого півострову Крим органу – «Ради міністрів Республіки Крим» злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Установлено, що 08.12.2015 «Радою міністрів Республіки Крим» прийнято розпорядження, яким на аукціон виставлено 36,5 га виноградників,  розташованих в районі смт. Гурзуф (Велика Ялта). Початкова ціна складає 149,7 млн. руб.
 
Таким чином, посадові особи незаконно утвореного органу – так званої «Ради міністрів Республіки Крим» – заволоділи майном, яке належить державі Україна в особливо великих розмірах з метою подальшого його відчуження у власних інтересах чи інтересах третіх осіб.
 
За вказаним фактом прокуратурою АР Крим 09.12.2015 розпочато кримінальне провадження, матеріали якого відповідно до ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3342