Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
28.12.2015

Прокуратурою АР Крим опрацьовано інформацію народного депутата України щодо зникнення на території півострову осіб кримськотатарської національності.

Народним депутатом України Мустафою Джемілєвим під час інтерв’ю на «Радіо Свобода» повідомлено, що з моменту окупації Російською Федерацією території АР Крим на півострові зникло понад 20 осіб кримськотатарської національності.
 
Прокуратурою АР Крим постійно здійснюється моніторинг засобів масової інформації, за наявності підстав, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення, відомості вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань та проводиться розслідування, у тому числі за кожним фактом порушення прав і свобод осіб кримськотатарської національності прокуратурою АР Крим та Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі розпочинається та проводиться досудове розслідування.
 
На даний час майже у 30 кримінальних провадженнях, досудове розслідування яких триває, вживаються заходи передбачені вимогами законодавства щодо встановлення місця знаходження зниклих громадян України, а також притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.
 
Прокуратура АР Крим просить звертатися усіх небайдужих, яким відомо про місце перебування зниклих на тимчасово окупованій території півострову Крим громадян з відповідною інформацією.
Контактна особа: прокурор відділу прокуратури АР Крим Шишман Д.М., тел. (044) 200-56-14.
 
Дякуємо за співпрацю!

кількість переглядів: 3624