Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.01.2016

Прокуратура України продовжує реагувати на порушення вимог Закону на тимчасово окупованій території АР Крим.

Незаконно створені на тимчасово анексованій території півострову Крим органи грубо порушують чинне законодавство України та вчиняють незаконні дії щодо майна, яке належить нашій державі.
 
Зокрема установлено, що призначеним окупаційною «владою» Криму керівництвом НВАО «Масандра» виставлено на продаж колекційні вина, які зберігалися в погребах даного аграрного об’єднання.
 
Як вважають експерти, це унікальні екземпляри виноробства врожаїв починаючи з 1935 року. Зухвалими діями незаконного керівництва аграрного об’єднання пропонується купити масандрівські вина, які вже не виробляються, а також рідкісних винсорту Педро Хіменес врожаю 1948 року та "Мускат білий кращий добірний" врожаю 1944 року, для створення яких виноград перебирався вручну. На продаж також виставлено нечисленні марки, які представлені в НВАО «Масандра» лише декількома пляшками.
 
Дії вищевказаних незаконно призначених службових осіб кваліфіковані за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 191 КК України (готування до розтрати чужого майна шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та 30.12.2015 розпочато кримінальне провадження, матеріали якого відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 4193