Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
14.01.2016

Розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного в’їзду на територію анексованого півострову Крим японськими журналістами.

За результатами проведеного моніторингу засобів масової інформації, встановлено, що, незважаючи на існуючу заборону, в порушення міжнародних санкцій на тимчасово окуповану територію півострову Крим прибули журналісти японської телерадіомовної корпорації «NHK». Вказані особи 12.01.2016 відвідали Національне виробничо – аграрне об’єднання «Масандра» в місті Ялта, де прийняли участь у зйомках документального фільму «Россия сегодня».
 
Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» встановлено особливий правовий режим перетину меж тимчасово окупованої території півострову Крим, яка є невід’ємною частиною території України.
 
Таким чином, журналісти японської телерадіомовної корпорації «NHK»незаконно потрапили на територію окупованого півострову.
 
За вказаним фактом 13.01.2016 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України. 
 
Матеріали кримінального провадження відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України  «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 4307