Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
14.01.2016

Правоохоронними органами АР Крим постійно здійснюється моніторинг засобів масової інформації з метою виявлення та фіксації вчинених на тимчасово окупованій території півострову кримінальних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.

За результатами опрацювання даних мережі Інтернет 13.01.2016 установлено, що за розпорядженням представника окупаційної у м. Севастополі Сергія Міняйла на території музею-заповідника «Херсонес Таврійський», а саме древньому городищі, на якому був побудований храм Херсонесу та згідно з легендою хрестився князь Володимир, проведено заміну історичної плитки, що перебуває під охороною ЮНЕСКО.
 
Зухвало порушуючи міжнародні норми та норми чинного законодавства України незаконно створені на тимчасово анексованій території АР Крим органи руйнують об’єкти культурної спадщини, які мають статус пам’яток національного значення.
 
Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі 13.01.2016 за вказаними фактом зареєстровано кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 298 КК України (незаконне пошкодження об’єктів культурної спадщини).
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12Закону України   «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаного кримінального провадження направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3328