Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.01.2016

Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато кримінальне провадження за фактом погрози позбавленням волі народного депутата України М. Джемілєва.

Установлено, що службові особи незаконно утвореного на тимчасово окупованій території АР Крим органу – Київського районного суду м. Сімферополя, всупереч чинному законодавству України, 20.01.2016 винесли протиправне рішення про заочний арешт національного лідера кримських татар, народного депутата України М. Джемілєва, який з початку тимчасової окупації території півострову Крим зайняв активну антиросійську позицію.
 
У зв’язку з вищевикладеним,так звані службові особи злочинної влади АР Крим намагаються чинити на нього тиск та погрожують позбавленням волі.
 
Прокуратурою автономії за вказаними фактом зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 346 КК України (погроза позбавленням волі народного депутата України у зв’язку з його державною чи громадською діяльністю).
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12Закону України   «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаного кримінального провадження направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3378