Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.02.2016

Розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння майном Національного виробничо-аграрного об’єднання «Масандра».

За результатами проведеного моніторингу засобів масової інформації, встановлено, що у 2008 році генеральний директор Національного виробничо-аграрного об’єднання «Масандра», діючи всупереч Положенню про Енотеку у Національному виробничо-аграрному об’єднанні «Масандра», без рішення профільного міністерства України, реалізував закритому акціонерному товариству «Торговий дім «Масандра» (співвласником якого був його син) пляшку унікального колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року з колекційного фонду Енотеки.
 
 Крім того, за особистим розпорядженням генерального директора з колекційного фонду Енотеки було реалізовано 23 пляшки унікального вина кінця ХІХ - початку ХХ сторіччя, продаж яких здійснено за суттєво заниженими цінами.
 
Таким чином, як вбачається з матеріалів, опублікованих в засобах масової інформації, незаконними діями колишнього генерального директора Національного виробничо- аграрного об’єднання «Масандра» завдано збитків державі Україна в особливо великому розмірі.
 
За вказаним фактом Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі 01.02.2016 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. 
 
Матеріали кримінального провадження відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України  «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3885