Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.02.2016

За фактом незаконного в’їзду на територію анексованого півострову Крим правоохоронними органами АР Крим розпочаті кримінальні провадження.

За результатами проведеного моніторингу засобів масової інформації, у тому числі мережі Інтернет, Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі встановлено факти незаконного в’їзду на територію анексованого півострову Крим.
 
Зокрема, незважаючи на існуючу заборону, в порушення міжнародних санкцій 03.02.2016 тимчасово окуповану Російською Федерацією територію півострову Крим відвідали італійський піаніст і композитор Андреа Манзоні та його тріо, до складу якого входять музиканти сучасної європейської джазової сцени Лука Курчо та Андреа Беккаро, які виступили з концертом в місті Сімферополі.
 
Також, в порушення міжнародних санкцій  з метою обговорення питань участі іранського бізнесу у розвитку на території півострову Крим нафтогазової, будівельної та курортної галузей, анексовану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим 02.02.2016 відвідали представники іранського холдингу «Аханкуб ЛТД» на чолі з президентом холдингу Саідом Неджаді.
 
Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» встановлено особливий правовий режим перетину меж тимчасово окупованої території півострову Крим, яка є невід’ємною частиною території України.
 
Отже, італійські музиканти та члени делегації представників іранського холдингу «Аханкуб ЛТД» незаконно потрапили на територію окупованого півострову.
 
За вказаними фактами 09.02.2016 розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України. 
 
Матеріали кримінальних проваджень відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України  «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» спрямовано до прокуратури автономії з метою подальшого спрямування до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3607