Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.05.2016

Прокуратурою АР Крим надано правову оцінку перешкоджанню мирним зібранням у м. Сімферополь.

За результатами аналізу та опрацювання даних мережі Інтернет прокуратурою Автономної Республіки Крим установлено, що 26.02.2014 в м. Сімферополі представниками проросійських організацій з метою незаконного перешкоджання проведенню мітингів, у тому числі й за участі кримськотатарських активістів, на підтримку територіальної цілісності України із застосуванням фізичного насильства вчинялися дії, спрямовані на протиправне припинення зазначених мітингів.
 
У результаті таких дій особи, які висловлювали свою патріотичну позицію, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості та двоє з активістів від отриманих ушкоджень в подальшому померли у лікарні.
 
Задля встановлення всіх обставин порушень конституційних прав громадян на мирні зібрання на території півострову за вищевказаним фактом прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 340 КК України (незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років.
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаних кримінальних проваджень направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3964