Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.08.2016

Представники окупаційної влади продовжують грубо та зухвало порушувати права людини на тимчасово окупованому півострові Крим.

Прокуратурою АР Крим установлено, що так звані «правоохоронні органи» на тимчасово окупованому півострові Крим незаконно позбавили волі  активіста та патріота України Ільченка Ю.Г., при цьому систематично піддаючи його катуванню, наносили побої та вчиняли інші насильницькі дії.
 
Крім того, представники так званих «правоохоронних органів» примушували Ільченка Ю.Г. спілкуватися російською мовою, а за висловлення українською піддавали тортурам.
 
Указані дії грубо порушують норми міжнародного та національного законодавства України, суперечать моральним засадам суспільства, а особи, які їх вчинять повинні нести відповідальність згідно із Законом.
 
За вищевказаним фактом Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2  ст. 127 КК України (катування).
 
Також зазначеним органом здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного позбавлення волі  Ільченка Ю.Г. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України.
 
Процесуальне керівництво у зазначених кримінальних провадженнях здійснюється прокуратурою автономії.
 
Наразі досудове розслідування триває, проводяться усі можливі слідчі (розшукові) дії з метою притягнення винних осіб до відповідальності.

кількість переглядів: 3754