Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.09.2016

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала досудове розслідування щодо жорстокого побиття громадянина України у місті Севастополі за використання української символіки.

У засобах масової інформації 09.09.2016 з’явились повідомлення та світлини щодо побиття невідомими особами у центрі міста Севастополя громадянина України, через використання ним української символіки. У зв’язку з чим, прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато досудове розслідування 2 кримінальних проваджень,за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками) та ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).    
 
Кримінальним кодексом України за ч. 2 ст. 161 передбачено покарання у вигляді позбавлення воля строком до 5 років, за ч. 1 ст. 296 – обмеження волі до 5 років.
 
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаних кримінальних проваджень надісланодо Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 4444