Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
26.09.2016

Прокуратурою АР Крим вживаються заходи щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які обрані депутатами до Державної Думи РФ за результатами незаконних виборів на території окупованого півострова Крим.

На території анексованого півострова Крим, що є територією України та на яку розповсюджується дія законів та Конституції України, 18.09.2016 відбулись вибори до Державної Думи федерального зібрання Російської Федерації VII скликання, результати яких оголошено Центральною виборчою комісією Російської Федерації 23.09.2016.
 
За інформацією, яка міститься на офіційному сайті  Центральної виборчої комісії Російської Федерації у мережі Інтернет, до Державної Думи обрано зі списку партії «Єдина Росія» Бельбека Р.І., Шеремета М.С. та Поклонську Н.В., а також по одномандатним округам обрано Бахарєва К.М., Савченко С.Б., Белика Д.А. та Козенка А.Д.
 
Такі дії свідчать про намагання легітимізувати анексію півострова Крим шляхом включення незаконно обраних депутатів із вказаного регіону до російського парламенту і фактично є продовженням дій спрямованих на  посягання суверенітету України.
 
За вказаним фактом прокуратурою АР Крим внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, передбачені ч. 1 ст.111 КК України.
 
Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

кількість переглядів: 4071