Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.02.2017

Прокуратурою Автономної Республіки Крим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) колишньому прокурору Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері

 
            Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного досудового розслідування 01.02.2017 повідомлено про підозру за фактом державної зради за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.111 КК України колишньому прокурору Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері державному раднику юстиції 3 класу.
Досудовим розслідуванням встановлено, що він в березні 2014 року вступив на службу до так званої «Военной прокуратуры Черноморского флота Российской Федерации», де зайняв посаду першого заступника військового прокурора Чорноморського флоту Російської Федерації з одночасним присвоєнням йому звання генерал-майора юстиції, яку обіймає по теперішній час.

           Так, він, використовуючи раніше займану в правоохоронних органах посаду та будучи обізнаним з питань військової інфраструктури України, діючи в інтересах окупаційної влади Російської Федерації, вчиняє дії направлені на проведення підривної діяльності проти України, чим сприяє підвищенню обороноздатності держави агресора. На даний час, слідством вживаються заходи по оголошенню колишнього прокурора  у розшук з метою встановлення його місцезнаходження та подальшого затримання.

З вчинення інкримінованого ним  злочину йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

кількість переглядів: 4257