Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.03.2017

У кримінальному провадженні за підозрою громадянки, яка закликала до зміни територіальної цілісності здійснюється спеціальне досудове розслідування

Прокуратурою Автономною Республіки Крим здійснюється досудове  розслідування у кримінальному провадженні за підозрою громадянки України у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).
 
Встановлено, що вона у лютому 2014 року вчиняла публічні заклики щодо зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, що призвело до тяжких наслідків.
 
Вказана особа перебуває у розшуку та переховується від органів досудового розслідування та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності.   
 
У ході досудового розслідування отримано фактичні дані про перебування підозрюваної на тимчасово окупованій території України, в зв’язку з чим до Херсонського місцевого суду Херсонської області було направлено клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування.
 
Ухвалою місцевого суду від 7 березня 2017 року надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні.
 
Прокуратурою постійно вживаються заходи щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України, а також невідворотності кримінального покарання.

кількість переглядів: 3253