Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.03.2017

Депутатам Верховної Ради АР Крим та Севастопольської міської ради, які сприяли проведенню незаконного референдуму, повідомлено про підозру за державну зраду

Прокуратура Автономної Республіки Крим забезпечує безумовне дотримання принципу невідворотності покарання для осіб, які сприяли проведенню 16 березня 2014 року незаконного референдуму, результатом якого стала тимчасова окупація території АР Крим і міста Севастополя, а також їх входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації.
 
Так, на даний час здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, які розпочато за фактом державної зради колишніми депутатами Верховної Ради АР Крим та Севастопольскої міської ради.
 
В межах вказаних кримінальних проваджень слідством надається оцінка діям депутатів, які призвели до проведення незаконного референдуму на території півострова. 
 
Встановлено, що у приміщенні Верховної Ради АР Крим 6 березня 2014 року в порушення діючого законодавства України, депутатами Верховної Ради АР Крим прийнято незаконну постанову «Про проведення загальнокримського референдуму» з визначенням дати такого волевиявлення.
 
Відповідно до зазначеної постанови 16 березня 2014 року було проведено незаконний референдум, результатом якого стала тимчасова окупація території АР Крим і міста Севастополя, а також їх входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації.
 
Прокуратурою Автономної Республіки Крим повідомлено про підозру за державну зраду 78 колишнім депутатам Верховної Ради АР Крим та 58 депутатам Севастопольської міської ради.
 
До суду передано обвинувальні акти стосовно 16 осіб, а також у 17 кримінальних провадженнях отримано дозвіл суду на проведення спеціального досудового розслідування.
 
Найближчим часом обвинувальні акти у вказаних кримінальних провадженнях будуть скеровані до суду.
 
Одночасно, слідчими встановлюється повне коло осіб, причетних до фактичного проведення так званого «референдуму» на півострові, що у свою чергу призвело до його тимчасової окупації.

кількість переглядів: 2544