Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.04.2017

Прокуратура АР Крим контролює хід розслідування затримання українського риболовного судна прикордонниками РФ

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо безпідставного затримання українського риболовного судна в економічній зоні України.
 
Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 146 КК України 06.04.2017 року внесено до ЄРДР слідчим відділом головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.
 
Так, 4 квітня 2017 року прикордонний загін, який діяв від імені Російської Федерації, зупинив українське риболовне судно СЧС «Рибак Херсона» з метою його огляду.
 
Судно знаходилося на переході з промислу під прапором України (порт приписки «Южний», Одеська обл.), судновласник ТОВ «БОРА» (Україна-Одеса), де його зупинив прикордонний катер «Аметист» в 16-17 милях від  мису Тарханкут в економічній зоні України.
 
Прикордонна група здійснила висадку на борт судна для проведення «контрольного огляду» та висунули безпідставну претензію щодо нібито порушення судном кордону на 400 метрів, мотивуючи це тим, що судно на їх думку зайшло в буферну зону.
 
В результаті 4-годинного огляду був складений адміністративний протокол з зазначенням штрафних санкцій в розмірі 30 тисяч російських рублів.
 
Під загрозою неповернення судна власнику, капітан судна вимушений був поставити підпис під складеним протоколом.

кількість переглядів: 2771