Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
25.04.2017

За фактом протиправного перебування іноземних учасників «ялтинського форуму» в Криму відкрито кримінальне провадження

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 332-1 КК України «Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

Головним управлінням СБУ в Автономній Республіці Крим до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом порушення Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї іноземцями, які протягом 20-22 квітня 2017 року брали участь у так званому «ІІІ Міжнародному економічному форумі», який проходив у м. Ялта.

Зокрема, вони сприяли окупаційній владі у розвитку туристичної сфери на півострові, закликали до зняття санкцій та визнання результатів незаконно проведеного «референдуму» щодо відокремлення АР Крим від України та входження її до складу Російської Федерації.

Окрім цього прокуратурою готуються міжнародні доручення до країн, громадяни яких взяли участь у «форумі» та порушили законодавство України.

Також, прокуратурою буде надана оцінка фінансуванню зазначеного «форуму», а саме причетності окремих підприємств, які виступили партнерами його проведення.

кількість переглядів: 7456