Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.04.2017

Прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження за зверненням народного депутата України

До прокуратури Автономної Республіки Крим надійшло звернення народного депутата України Гончаренка О.О. щодо перевірки фактів, викладених в одному із інтернет видань, про розміщення на офіційних сайтах дилерів французьких компаній, а саме «Peugeot»  та «Ашан», інформації про їх представництва на тимчасово окупованій території півострову Крим.
 
За результатами розгляду звернення прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).
 
В ході досудового розслідування слідство встановить законність постачання товарів на територію Автономної Республіки Крим відповідно до вимог чинного законодавства в частині дотримання порядку в’їзду та виїзду та у разі виявлення порушень вживатимуться заходи прокурорського реагування.
 
Також, будуть надіслані запити до головних офісів цих компаній для врегулювання питання щодо інформації на дилерських сайтах про розміщення автосалонів та магазинів на території півострову.
 
Матеріали кримінального провадження, відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.
 

кількість переглядів: 4195