Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.06.2017

В рамках розслідування кримінального провадження щодо будівництва мосту через Керченську протоку залучатимуться як національні так і іноземні фахівці

Сьогодні, 27 червня, під головуванням прокурора Автономної Республіки Крим Гюндуза Мамедова відбулася нарада з представниками Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі, Регіонального центру прав людини, експертами в сфері екології та співробітниками прокуратури щодо документування фактів порушення правил екологічної безпеки під час будівництва транспортного переходу до півострову Крим через Керченську протоку в рамках кримінального провадження.
 

Під час наради озвучено основні напрями, в яких проводяться слідчі дії у цьому провадженні та наголошено на їх активізації, у тому числі, з метою недопущення знищення рідкісних видів живих організмів, які занесені до Червоної книги.
 
Серед основних напрямків: проведення всіх необхідних експертиз; визначення збитків, заподіяних Україні внаслідок будівництва об'єкту, який спричиняє серйозну небезпеку екології Чорного та Азовського морів, а також збір доказів порушення норм міжнародного Морського права для подальшого їх розгляду у міжнародних судових інстанціях.
 

«Зважаючи на особливості нашої роботи, в рамках розслідування кримінального провадження, ми залучатимемо не лише українських фахівців у сфері охорони навколишнього природного середовища та екологічної безпеки, а звертатимемося і до іноземних організацій, таких як Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) та інших. Неузгоджене будівництво мосту не повинно знищити унікальну флору та фауну Чорного та Азовського морів. В свою чергу, суб’єкти господарської діяльності, які причетні до зведення мосту, повинні нести відповідальність за свої дії», - зазначив Гюндуз Мамедов.

Нагадаємо, за інформацією Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки, заподіяні оточуючому середовищу Чорного та Азовських морів при будівництві Керченського мосту, за умови необхідності кріплення морських берегів, становитимуть щонайменше 10 млрд грн.

кількість переглядів: 4987