Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.07.2017

Прокуратурою АР Крим скеровано до суду обвинувальний акт стосовно члена «банди Лаптєва»

Вперше завдяки інституту відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження, які залишились на території півострову, прокуратурою Автономної Республіки Крим зібрано достатні докази для закінчення досудового розслідування, яке проводилося Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м.Севастополі та обвинувачення особи у вчиненні тяжких злочинів.

Наразі обвинувальний акт стосовно одного із членів «банди Лаптєва», який обвинувачується в участі в озброєній банді, яка здійснювала напади на підприємства, установи та окремих осіб, у замаху на умисне вбивство двох осіб та умисне вбивство, вчинені способом небезпечним для життя багатьох осіб, скеровано до суду.

Вказані злочини вчинено на території Автономної Республіки Крим у 1995 році, проте судовий розгляд справи відбувся лише у 2012 році у зв’язку з тим, що підозрюваний тривалий час переховувався від правоохоронних органів. Судом першої інстанції постановлено обвинувальний вирок, який було оскаржено у Вищому спеціалізованому суді та у 2014 році справу направлено на новий судовий розгляд до суду першої інстанції, яку в подальшому скеровано на нове досудове розслідування.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років або довічне ув’язнення.

кількість переглядів: 2223