Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
14.07.2017

Прокуратурою АР Крим розслідуються численні факти незаконного перетину на тимчасово окуповану територію Криму

Сьогодні, 14 липня, під час підсумкової наради за результатами роботи прокуратури Автономної Республіки Крим за 6 місяців поточного року окрему увагу було приділено питанню жорсткого реагування на факти порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, порушення правил міжнародних польотів та незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Це стосується як суден, авіатранспорту, наземного сухопутного транспорту, так і конкретних фізичних осіб.

Прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов наголосив на необхідності активізації роботи у цьому напрямку, систематизації наявних проваджень та розробці нових методик розслідування і реагування на ці факти.

«На сьогодні прокуратурою розпочато кримінальні провадження за фактами порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї понад 600 суднами, арешт накладено на 3 судна. Необхідно активізувати роботу у цьому напрямку», - зазначив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

Окремо прокурор автономії звернувся до відділу представництва.

«У нас є перші позови до авіакомпаній Російської Федерації та інших держав про стягнення сум заборгованостей за здійснення авіаперельотів над тимчасово окупованою територією. Прошу охопити не тільки повітряний транспорт, а й морський та інші види транспорту», - сказав Гюндуз Мамедов.

Зокрема, прокуратурою Автономної Республіки Крим заявлено позов до компанії-боржника, яка здійснює щоденні польоти на тимчасово окуповану територію, про стягнення 354,4 тис. євро, що становить понад 10 млн грн.

кількість переглядів: 3043