Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.08.2017

Організатору злочинної групи, яка незаконно переправляла моряків до Криму, повідомлено про підозру

Завдяки злагодженій співпраці прокуратури Автономної Республіки Крим з Головним управлінням Національної поліції в Автономній Республіці Крим та Одеським прикордонним загоном Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України вдалося зібрати достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України організатора злочинної групи, який координував каналом незаконного переправлення осіб (моряків) через державний кордон України, а саме через закриті пункти пропуску на тимчасово окупованій території півострову Крим.

Він протягом 2015-2017 років з використанням суден закордонного прямування організував незаконне переправлення майже 100 мешканців Одеської та Херсонської областей для подальшого працевлаштування.

Нагадаємо, 9 травня 2017 року у м. Одеса та м. Херсон були проведенні обшуки за місцем діяльності вказаної групи осіб, а також місцем проживання організатора та двох виконавців. Під час проведення обшуків були вилучені документи та предмети, які підтверджують їх протиправні дії.

В рамках кримінального провадження 8 червня 2017 року на виконання рішення слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси арештовано судно «Bospor» під прапором Молдови. Попередня сума оцінки арештованого майна складає близько 44,5 мільйонів гривень.

Санкція ст. 332 КК України передбачає кримінальну відповідальності  у вигляді позбавлення волі від 5 до 7 років.

Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 3533