Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.08.2017

Картини Музейного фонду України оголошені у розшук каналами Інтерполу

52 картини Музейного фонду України художників XVIII-XIX століття, які у березні 2014 року були незаконно передані до Сімферопольського художнього музею, оголошені в державний та міждержавний розшуки каналами Інтерпол.

Серед них такі експонати світового значення: «Лунная ночь» Івана Айвазовського, «Дорога в лесу» Івана Шишкіна, «Болото» Ісаака Левітана та інші.

На даний час прокурорами прокуратури Автономної Республіки Крим та слідчими Головного управління Національної поліції АР Крим встановлено фотознімки музейних предметів, орієнтовна оціночна вартість яких станом на 20 березня 2014 року становила 1 млн 324 тис. доларів США.

Досудове розслідування триває.
 

«Оголошення культурних цінностей у розшук Інтерполу прискорить процес їх повернення до Музейного фонду України. Прокуратурою надаватиметься правова оцінка по кожному факту незаконного заволодіння та користування надбанням, що належать нашій державі. У тому числі, винні особи будуть відповідати перед законом. Це вже не перший результат роботи у цьому напрямку. Нагадаю, що у грудні минулого року Окружний суд Амстердама своїм рішенням визнав, що колекція «Скіфського золота» належить Україні і повинна бути повернута на її територію», - прокоментував прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.
 
  

кількість переглядів: 3146