Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
28.08.2017

За втручання прокуратури АР Крим визнано недійсним договір, який завдав збитків ПАТ «Чорноморнафтогаз» на суму понад 9 млн грн.

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного постачання природнього газу на тимчасово окуповану територію України.

Під час розслідування встановлено, що ПАТ «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» у березні 2014 року уклало договір про спільну діяльність по обслуговуванню Стрілкового та Архангельського родовищ з одним із суб’єктів господарювання, яким передбачено обов’язок останнього щодо їх безоплатної технічної експлуатації.

Однак у подальшому зазначеним суб’єктом господарювання, з метою заволодіння коштами стратегічного для держави підприємства, укладено з самим собою, як оператором спільної діяльності, додатковий договір щодо виконання цих же дій уже на платній основі.
Виконання цих заходів, без відповідного погодження, профінансовано за рахунок ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» на суму понад 9 млн грн.
Ураховуючи протиправність правочину, ПАТ «Чорноморнафтогаз» оскаржило його до господарського суду Київської області, а прокуратурою автономії здійснено вступ у розгляд зазначеної справи.

Завдяки принциповій позиції прокуратури Автономної Республіки Крим, використанню зібраних у ході досудового розслідування доказів, 22.08.2017 судом задоволено позов у повному обсязі, а спірний договір визнано недійсним.


кількість переглядів: 2675