Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.09.2017

Прокуратурою АР Крим повідомлено про підозру командиру незаконного збройного формування, яке причетне до окупації півострова

Прокуратурою Автономної Республіки Крим повідомлено про підозру колишньому командиру незаконного збройного формування «ДНД «Рубеж» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків).
 
Так, зібраними слідчими Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим (з дислокацією у        м. Херсон) доказами доведено, що вказана особа у січні 2014 року створила на території АР Крим не передбачене законом збройне формування «Добровільна народна дружина «Рубеж» та у подальшому керувала ним.
 
Діяльність цієї організації була направлена на зміну меж території України та забезпечення проведення нелегітимного референдуму в АР Крим щодо від'єднання півострова від України та, як наслідок, окупації півострова Російською Федерацією. Зокрема, члени цього незаконного збройного формування, під керівництвом зазначеної особи, вчиняли дії щодо блокування частин Збройних Сил України на півострові та захоплення військових кораблів ВМС України.
 
Одночасно до суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою та отримано дозвіл на затримання та доставлення до суду підозрюваного для розгляду клопотання по суті.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавленням волі.

кількість переглядів: 2568