Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.09.2017

Повідомлено про підозру одному із керівників кримської міліції


Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами неналежного виконання службових обов’язків працівниками правоохоронних органів під час подій 26 лютого 2014 року біля будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим, незаконного перешкоджання проведенню мітингів на підтримку територіальної цілісності України із застосуванням фізичного насильства, побиття громадян, вбивства через необережність, умисних середньої тяжкості та тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілих, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та державної зради.

Сьогодні, 11 вересня, прокуратурою АР Крим повідомлено про підозру у вчиненні колишнім заступником начальника Сімферопольського МУ ГУ МВС України в Автономній Республіці Крим кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

Колишній правоохоронець не організував та не скоординував належним чином наявні в його підпорядкуванні сили і засоби, що здійснювали охорону громадського порядку під час проведення мітингу 26.02.2014 біля будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим в місті Сімферополі, що спричинило тяжкі наслідки.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.
 
«Це вже третя підозра колишнім керівникам правоохоронних органів Криму, які не забезпечили громадський порядок під час проведення мирного мітингу, внаслідок якого загинуло дві особи та майже двадцять осіб отримали фізичні пошкодження різного ступеня тяжкості. Зауважу, що саме злочинні дії вищевказаного правоохоронця серед інших стали причиною гибелі людей, а не дії Ахтема Чийгоза, якого за цим фактом «засудили» представники окупаційної влади», - прокоментував прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

кількість переглядів: 3236