Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.10.2017

Делегація Академії правосуддя Турецької Республіки ознайомилися з роботою прокуратури АР Крим

У вівторок, 10 жовтня, в прокуратурі Автономної Республіки Крим відбулася зустріч з делегацією Академії правосуддя Турецької Республіки та представниками Національної академії прокуратури України.
Академію правосуддя Турецької Республіки представляли президент Академії правосуддя Їлмаз Акчиль, заступник президента Академії Ріфат Інанч, заступник президента Ревізійної комісії при Раді суддів та прокурорів Левент Баріш Тюфенкчі, президент Апеляційного суду міста Ерзурум Мустафа Четін, президент міського суду міста Анкара Ізмаїл Улукул, президент міського суду міста Стамбул Бекір Алтун, головний прокурор Апеляційного суду міста Бурса Саїт Гюрьлєк, головний прокурор міста Бурса Угюрхан Куш, прокурор Офісу генерального прокурора при Касаційному суді Хайреддин Акчиль, суддя Академії правосуддя Ахмет Такчі.

Під час зустрічі перший заступник прокурора Автономної Республіки Крим Микола Іванець поінформував про особливості діяльності прокуратури у зв’язку з тимчасовою окупацією півострову, зокрема, про нові підходи та механізми в розслідуванні кримінальних проваджень.

«Процес притягнення винних осіб до відповідальності дещо ускладнений та займає багато часу, однак ми використовуємо різні механізми, у тому числі оголошення осіб та предметів у міжнародний розшук, вбачаємо можливість застосування принципу універсальної юрисдикції», - зазначив Микола Іванець.

За його словами, у 2014 році національне законодавство не було адаптовано до наслідків окупації, а тому з’явилися нові закони та зміни у чинному кримінальному законодавстві України.
 
Також, перший заступник прокурора розповів про категорії злочинів, які найчастіше вчиняються на тимчасово окупованій території півострову Крим.

«У першу чергу це переслідування громадян: посягання на їхнє життя і здоров’я, обмеження їх волі, незаконне проникнення в оселі. Також створення нестерпних умов для проживання, переселення та заселення півострову громадянами Російської Федерації, примушення до проходження військової служби, незаконне привласнення майна та багато інших», - сказав Микола Іванець.

Він підкреслив, що всі ці злочини є воєнними.

Перший заступник прокурора окремо зупинився на притягненні до кримінальної відповідальності осіб, які сприяли окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя – депутатів ВР АРК та Севастопольської міської ради.
 

кількість переглядів: 3218