Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.11.2017

Колишнім працівникам СБУ в АРК, які незаконно проводили обшуки в помешканнях кримських журналістів, повідомлено про підозру

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у ряді кримінальних проваджень за фактами порушення прав журналістів на тимчасово окупованому півострові Крим.

2 листопада 2017 року прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з Головним управлінням Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомлено про підозру двом особам, причетним до проведення незаконних обшуків в помешканнях кримських журналістів.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що 13.03.2015 співробітники незаконно утвореного на тимчасово окупованій території півострова Крим органу проникли до житла автора «Крим.Реалії» (проект «Радіо Свобода»), в якому провели обшук та вилучили ноутбук, флеш-накопичувач та інше.

В результаті проведення комплексу слідчих (розшукових) дій у кримінальному провадженні, прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з Головним управлінням Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомлено про підозру колишньому слідчому ГУ СБУ в АР Крим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 162 (порушення недоторканості житла) КК України, який на даний час є співробітником ФСБ РФ.

У кримінальному провадженні, розпочатому за фактами порушення недоторканості житла журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени, незаконного позбавлення його волі та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів повідомлено про підозру колишньому слідчому ГУ СБУ в АР Крим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 162 (порушення недоторканості житла) КК України, який на даний час є співробітником ФСБ РФ.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває, встановлюється причетність усіх осіб, причетних до переслідування журналістів.

кількість переглядів: 1013