Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.11.2017

Представники прокуратури АР Крим взяли участь у засіданні круглого столу «Особливості процесуального доказування у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені на тимчасово окупованих територіях»

За сприяння Луганської обласної військово-цивільної державної адміністрації 3 листопада 2017 року Національною академією прокуратури України спільно з Луганським державним університетом внутрішніх справ імені Є.О. Дідоренка, Науково-дослідним інститутом вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса Національної академії правових наук України у м. Сєвєродонецьку Луганської області проведено ІІ круглий стіл «Особливості процесуального доказування у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені на тимчасово окупованих територіях».
 
Під час засідання круглого столу обговорювалися питання, пов’язані із здійсненням доказування у кримінальних провадженнях про злочини,  вчинені на непідконтрольних Україні територіях; його предметом та межами; можливостями використання комп’ютерного моделювання при проведенні окремих слідчих дій; визначенням виду і розміру шкоди при розслідуванні таких злочинів та інше.

Окремо, обговорено питання застосування «Намібійських винятків» у судовій практиці України; взаємодії правоохоронних органів з Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини під час збирання доказів до ЄСПЛ в порядку розгляду міждержавних спорів та особливостей застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року в умовах проведення антитерористичної операції.

У своєму виступі прокурор прокуратури Автономної Республіки Крим Вікторія Мозгова зосередила увагу на можливості Міжнародного кримінального суду у кримінальному переслідуванні винних у вчиненні воєнних злочинів на непідконтрольних Україні територіях (Крим, Донбас).
 

кількість переглядів: 2316