Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
23.11.2017

Прокуратурою автономії розпочато кримінальні провадження за фактами проведення незаконних обшуків, затримань та смерті ветерана кримськотатарського національного руху

23.11.2017 в м. Сімферополь представники незаконно створених органів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, за попередньою змовою групою осіб, із погрозою застосування зброї, намагались незаконно позбавити волі відому кримськотатарську активістку Веджиє Кашка, в результаті чого їй стало зле. Після того, як карета швидкої допомоги забрала потерпілу, остання померла, не доїхавши до лікарні.   

Прокуратурою Автономної Республіки Крим внесено відомості до ЄРДР за фактом смерті Веджиє Кашка, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

Також, сьогодні 23.11.2017 представниками незаконно діючих на території АР Крим органів, зокрема ФСБ, у присутності спецпідрозділів (з нашивками на форменому одязі ОМОН та СОБР) в черговий раз проведено ряд обшуків та затримано із застосуванням спеціальних засобів (наручників) кримськотатарських активістів, зокрема Бекіра Дегерменджі, Куртсеїта Абдуллаєва, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Кязіма Аметова.

За цими фактами прокуратурою Автономної Республіки Крим до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.146, ч.2 ст.162 КК України.

кількість переглядів: 5236