Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.12.2017

За втручання прокуратури АР Крим визнано недійсними державні акти на право власності на землі рекреаційного призначення у Севастополі

За результатами проведення моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень встановлено, що господарським судом м. Києва розглядається справа, предметом якої є визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки рекреаційного призначення в межах Севастопольської міської ради.

Так, кіпрською компанією, всупереч чинному законодавству, у 2016 році зареєстровано право власності на чотири земельні ділянки загальною площею 9,3 га, які є власністю Севастопольської міської ради.

При цьому, вказані ділянки ще у 2008 році міською радою передано в довгострокову оренду українському товариству, за чинним на даний час договором, а будь-які докази, щодо відчуження землі органом місцевого самоврядування, у іноземної компанії відсутні.

З метою захисту інтересів держави прокурором здійснено вступ у розгляд справи господарським судом.

Завдяки принциповій позиції прокуратури Автономної Республіки Крим, рішенням суду від 06.12.2017 державні акти про право власності кіпрської компанії визнано недійсними та не допущено протиправне вибуття із власності Севастопольської міської ради земельних ділянок оціночною вартістю майже 70 млн грн.

кількість переглядів: 2775