Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.05.2018

На знаряддя незаконного видобутку піску в Криму - судно-земснаряд, накладено арешт

В рамках кримінального провадження за фактом здійснення незаконного видобутку піску біля берегів півострову Крим, процесуальне керівництво у якому здійснюється прокуратурою Автономної Республіки Крим, з метою забезпечення відшкодування завданої державі шкоди накладено арешт на знаряддя злочину.

Зокрема, 16.05.2018 судом задоволено клопотання слідчого СВ ГУНП в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі щодо накладення арешту на судно-земснаряд PECHORA.

За період з середини травня 2015 року зафіксовано понад 300 заходів вказаного судна-земснаряду до портів тимчасово окупованої території України після ймовірного завантаження піском в районі незаконного видобування.

Внаслідок протиправних дій, попередній збиток лише за рахунок незаконної економічної діяльності судна, не враховуючи шкоди, завданої біосфері заповідника, за період спостереження склав понад 250 мільйонів гривень.

Зауважимо, що протиправна діяльність з незаконного видобування природних ресурсів здійснюється у виключній морській економічній зоні України – в районі Каркінітської затоки Чорного моря, а саме – ботанічного заказника загальнодержавного значення «Мале філофорне поле».

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 10.04.2018 в зазначеному кримінальному провадженні накладено арешт на судно «Seabreeze», яке належить російській компанії, земснаряди якої займаються протиправною діяльністю в Криму, у тому числі, судном-земснарядом PECHORA.

кількість переглядів: 5390