Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.04.2024

Публічні заклики до окупації територій України: підозрюється депутат Держдуми РФ

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру депутату Держдуми Федеральних Зборів РФ. Його дії кваліфіковано як посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України). 
 
Слідством встановлено, що у 2022 році громадянин України, будучи депутатом Державної Думи РФ, взяв участь у авторській програмі ведучої пропагандистського телеканалу «Міллет» у місті Сімферополі, під час якого закликав до окупації України.
 
Зокрема, у прямому етері підозрюваний, підтримуючи повномасштабне вторгнення РФ на територію України, закликав до повного «звільнення» територій «ДНР» та Запорізької області, «звільнювати» й інші регіони України, які в подальшому мають «увійти до складу РФ».
 
Нагадаємо, що раніше було повідомлено про підозру і самій ведучій телеканалу «Міллет», яка у своїх програмах систематично просуває пропагандистські наративи РФ та виправдовує збройну агресію ворога.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі 
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 128