Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.04.2024

Судитимуть гендиректора типографії «Таврида», який сприяв проведенню незаконних виборів у Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, генерального директора АТ «Видавництво та типографія «Таврида». Йому інкриміновано пособництво в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території півострова (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
Встановлено, що обвинувачений з липня 2023 року обіймає посаду генерального директора окупаційної організації «Видавництво і типографія «Таврида», яке згідно з розпорядженням уряду держави-агресора, є єдиним на території окупованого півострова виробником та постачальником  бюлетенів та інших матеріалів для проведення «виборів», «референдумів» тощо.
 
Під його керівництвом було виготовлено та передано «виборчим комісіям» понад 500 тисяч бюлетенів для голосування на незаконних додаткових виборах депутатів Держдуми Федеральних Зборів РФ в Криму у вересні 2023 року. 
 
Таким чином, обвинувачений добровільно, всупереч вимогам законодавства України, допомагав державі-агресору у проведенні «виборів» на окупованому півострові. 
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в АР Крим 
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

 

кількість переглядів: 128