Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.04.2024

Судитимуть ведучу проросійського телеканалу «Міллет» - одну з рупорів пропаганди на півострові

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно кореспондентки окупаційного телеканалу «Міллет», яка публічно підтримує ворога та виправдовує війну в Україні. 
 
Дії обвинуваченої кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України) та виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України). 
 
З метою маніпулювання свідомістю мешканців півострова та створення хибної думки про «легітимність» дій країни-агресора, в студії телеканалу «Міллет» в м. Сімферополі обвинувачена веде авторську програму. У ній «кореспондентка» систематично розповсюджує проросійський інформаційний контент. Повторюючи типовий наратив російської пропаганди про наявність на території України «секретних лабораторій Пентагона» з виготовлення «біологічної зброї», які держава-окупант має знищити, виправдовує збройну агресію РФ проти України.
 
Окрім того, у прямому етері одного з випусків «журналістка» охарактеризувала окупацію територій України як «повернення до рідної гавані, додому». Обвинувачена виправдовувала дії та возвеличувала ворога, називаючи удари по «критичній інфраструктурі» нашої держави «відповіддю на агресію та теракти зі сторони України». 
 
Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що виступи обвинуваченої містять висловлювання, спрямовані на підтримку рішень та дій держави-агресора.
 
Їй загрожує до 12 років ув'язнення з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі 
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

 

кількість переглядів: 98