Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.05.2024

Впровадження освітніх стандартів РФ в Криму: підозрюється громадянка України

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч.  3 ст. 111-1 КК України) громадянці України, яка впроваджує стандарти освіти держави-агресора в школах півострова. Їй загрожує до 3 років позбавлення волі.
 
Встановлено, що у 2021 році підозрювана обійняла посаду завідуючої центру безперервного підвищення професійної майстерності педагогічних працівників в окупаційному закладі «Крымский республиканский институт постдипломного педагогического образования».
 
Впродовж 2022-2023 років вона організовувала та проводила численні освітні заходи в Криму (семінари, відеоконференції тощо), мета яких – впровадження російських стандартів в освіту та патріотичного виховання школярів згідно з вимогами РФ. 
 
Крім того, «освітянка» розробила «Методическое письмо об особенностях преподавания истории в общеобразовательных организациях Республики Крым», яким встановила методику викладання цього предмету в шкільних закладах півострова відповідно до законодавства країни-окупанта.
 
Вона здійснювала підготовку новопризначених вчителів російської мови та історії, а також неодноразово виступала в пропагандистських медіа з роз’яснювальними промовами щодо реалізації вимог «Федерального государственного образовательного стандарта» в Криму. 
 
Своїми діями підозрювана сприяє державі-окупанту у знищенні культури та історії України в Криму.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 118