Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.04.2015

Розпочато кримінальне провадження щодо незаконного затримання першого заступника голови Меджлісу кримсько-татарського народу Нарімана Джеляла

 
Прокуратурою АР Крим за результатами моніторингу мережі Інтернет встановлено, що 24 квітня поточного року під час засідання Меджлісу кримсько-татарського народу у м. Сімферополі було незаконно затримано першого заступника голови вищевказаної організації Нарімана Джеляла.
Як стало відомо, його затримання здійснювалось незаконно утвореним Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації по Республіці Крим.
Вказане свідчить про факт незаконного позбавлення волі особи та про те, що на території окупованого Російською Федерацією півострова Крим продовжуються факти залякування, переслідування, погроз та насильства, тиску незаконно створених органів влади на громадян кримсько-татарської національності.
За вказаним фактом прокуратурою АР Крим розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).
Матеріали вищезазначеного провадження направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.
 
 
 

кількість переглядів: 4889