Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.05.2016

З метою блокування доступу до інформації так званою владою Криму вчиняються дії щодо блокування Інтернет-сайту «Крим.Реалії».

У ході моніторингу засобів масової інформації установлено, що на підставі рішення Генеральної прокуратури Російської Федерації від 30.09.2015 нібито у зв’язку із розповсюдженням інформації про заклики до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням установленого порядку, так званою владою Криму вчиняються дії щодо блокування Інтернет-сайту «Крим.Реалії».
 
Крім того, так званий прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про підготовку матеріалів для повного блокування проекту Радіо Свобода – «Крим.Реалії».
 
Таким чином, незаконно створені на тимчасово анексованій території півострову Крим органи вкотре умисно перешкоджають законній професійній діяльності журналістів, обмежують свободу слова, яка передбачена Конституцією України та нормами міжнародного права.
 
За вищевказаним фактом прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України   «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаного кримінального провадження направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3880