Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.05.2016

Окупаційною владою Криму вкотре зухвало порушуються права та свободи осіб на території анексованого півострову.

Так, за результатами опрацювання даних мережі Інтернет установлено, що 12 травня 2016 року озброєними співробітниками незаконного утвореного на території анексованого Російською Федерацією півострову Крим органу безпеки – підрозділу ФСБ РФ,на підставі рішень так званих судів, прийнятих за клопотанням «органів прокуратури в Криму», всупереч чинному законодавству України, проведено ряд обшуків у будинках осіб кримськотатарської національності у м. Бахчисараї АР Крим.
 
Крім того, вказаними особами протиправно затримано декілька осіб нібито у зв’язку з їхньою причетністю до терористичної організації.
 
Таким чином, незаконно створені на тимчасово анексованій території півострову Крим органи вкотре з надуманих причин грубо порушують основні права і свободи людини та громадянина на свободу, особисту недоторканність та недоторканість житла, що гарантовані не тільки Конституцією України, а й рядом міжнародних актів.
 
За вищевказаними фактами правоохоронними органами АР Крим розпочато низку кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі людини) та ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканості житла).
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України   «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаних кримінальних проваджень направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3907