Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.05.2016

Прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження за фактом затримання заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова на тимчасово окупованій території півострову Крим.

Установлено, що 12 травня 2016 року озброєними співробітниками незаконного утвореного на території анексованого Російською Федерацією півострову Крим органу безпеки – підрозділу ФСБ РФ, на підставі рішень так званих судів, прийнятих за клопотанням «органів прокуратури в Криму», всупереч чинному законодавству України, затримано заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, після чого проведено обшук у його будинку.
 
Ільмі Умеров є патріотом України та завжди виступає проти окупації Російською Федерацією півострову Крим, у зв’язку з чим його звинувачують у вчиненні публічних закликів та дій, направлених на зміну територіальної цілісності Російської Федерації.
 
Однак відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» територія півострову Крим є невід’ємною частиною території України. Дії Російської Федерації щодо його анексії не визнає жодна цивілізована країна світу, оскільки це є грубим порушенням норм міжнародного законодавства та  неприпустимим в цивілізованому світі.
 
За вищевказаними фактами прокуратурою АР Крим розпочато кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла).
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаних кримінальних проваджень направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3794