Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.05.2016

Прокуратурою АР Крим здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо геноциду кримськотатарського народу.

Слідчим відділом прокуратури АР Крим здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом насильницької депортації кримськотатарського народу та представників інших національних груп з території колишньої Кримської АРСР у 1944 році.
 
Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 442 КК України (геноцид).
 
У ході розслідування встановлено, що упродовж травня-липня 1944 року за вказівкою колишніх керівників органів державної влади СРСР з території Кримської АРСР насильно виселено понад 225 тис. кримських татар та осіб інших національних груп для проживання до непристосованих районів Узбецької РСР, Казахської РСР, Башкирської АРСР та інших областей Російської РФСР.
 
Санкція вищевказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.
 
У ході досудового розслідування проведено значну кількість слідчих дій. Водночас, з метою відновлення і збереження національної пам'яті про незаконне виселення кримських татар та представників інших національних груп, отримання додаткових доказів прохання усім особам, які володіють будь-якою інформацією про можливих потерпілих, свідків злочинної депортації, осіб, причетних до скоєння злочину, звертатися до слідчого відділу прокуратури АР Крим (вул. Різницька, 13/15, м. Київ-11, 01011, телефон: 200-67-28 або на електронну адресу: [email protected]).  

кількість переглядів: 4094