Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.08.2016

Прокуратура Автономної Республіки Крим продовжує вживати цивільно-правові заходи спрямовані на захист прав і свобод дітей, які народилися та проживають на тимчасово окупованій території півострову Крим.

З метою захисту цивільно-правовими заходами інтересів громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та прав внутрішньо переміщених осіб прокуратурою Автономної Республіки Крим вжито ряд організаційних та практичних заходів.
 
Зокрема, завдяки налагодженій взаємодії з органами влади та контролю, співпраці з волонтерськими та громадськими організаціями, що захищають права громадян зазначеної категорії, прокуратурою автономії у поточному році направлено до судів близько 30 позовів (заяв) про встановлення факту народження дитини та про надання дозволу на виїзд з тимчасово окупованої території без дозволу та супроводу одного з батьків.
 
На даний час судами поновлено права 22 дітей - громадян України, яким видані свідоцтва про народження державного зразка.
 
Зважаючи на те, що захист та поновлення порушених чи оспорюваних прав громадян України, що постраждали внаслідок тимчасової окупації півострову Крим Російською Федерацією, є основним пріоритетом в діяльності прокуратури Автономної Республіки Крим, робота на даному напрямі триває.

кількість переглядів: 3709