Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.08.2016

Розпочато кримінальне провадження за фактами привласнення державного та приватного майна одним із головних прибічників сепаратизму.

Прокуратура автономії продовжує, у тому числі й за участі представників засобів масової інформації, виявляти та фіксувати факти незаконного заволодіння державним та приватним майном на території півострова Крим.
 
Так, у ході моніторингу Інтернет-ресурсів виявлено інформацію про те, що кілька товариств після тимчасової окупації Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим незаконно заволоділи майном та будівлями однієї з найбільших птахофабрик на півострові, а також санаторіями та пансіонатами, розташованими у Євпаторії, Алушті та Ялті.
 
Установлено, що безпосереднє відношення до цих товариств має Олег Царьов, один із основних прихильників створення так званої «Новоросії».
 
За даним фактом прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах).
 
Вказаними діями в тому числі державі заподіяно значної матеріальної шкодив особливо великому розмірі.
 
За вчинення зазначеного діяння передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаних кримінальних проваджень надіслано до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 4003